Zaštitite svoj bicikl – registrirajte ga besplatno

Dolaskom ljeta u Hercegovini su sve veće i veće temperature zraka, pa povoljno vrijeme odgovara biciklistima. Sve popularniji oblik rekreacije ima i svoju negativnu stranu. Bicikli se u zadnje vrijeme kradu, a stopa nestalih bicikala je u velikom porastu.

Ova problematika potakla je dvojicu hrvatskih zanesenjaka u biciklizam, Ivana Hamonajeca i Danijela Šaška da pokrenu međunarodni biciklistički registar koji sadrži sve relevantne podatke o vašem ljubimcu na dva kotača, a registracija je potpuno besplatna.

Vidjevši kako ne postoji nikakva evidencija bicikala na nacionalnoj razini, Ivan je u proljeće 2013. godine predložio Danijelu da izrade registar bicikala. Dogovoreno je da registar bude na internetu dostupan svima i u svako doba. Nakon četiri mjeseca rada izašla je prva verzija i od onda se ona svakodnevno unapređuje. Do danas je dobivena podrška nekoliko biciklističkih udruga, obavještena je policija, koja također koristi Biciklistički registar, kao i Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Ja sam svoj bicikl registrirao i pripremio za ljeto, preporučujem to i Vama.

 

You May Also Like