Ne znam kako bih funkcionirao u nekoj uređenoj državi

Zanimljivi su ti intervjui, ljudi uvijek očekuju da kažeš nešto pametno, no ponekad ih iznenadiš jer su čuli što nisu htjeli čuti. Dražesna kolegica Nevena Milošević provodi seriju intervjua u kojima ugošćuje kolege blogere, pa je na svom blogu “Klasična Romantična” objavila intervju u kojemu je predstavila autora bloga koji upravo čitate. O pisanju, čitanju, inspiraciji, budućnosti, mržnji i blogu pročitajte na Neveninom blogu.

Dio intervjua o osobnim stavovim pročitajte u nastavku:

NM: Odakle crpite inspiraciju?

ID: Kada živite u zanimljivoj državi kao što je Bosna i Hercegovina, nadrealna svakodnevnica vam postaje inspiracija. Ne znam kako bih djelovao i funkcionirao u nekoj strogo uređenoj državi.

NM: Koji su Vaši planovi za budućnost?

ID: Za budućnost nemam neke naročite planove, svaki novi dan je borba, ali i nova prilika. Ovaj trenutak, koji se upravo sad odvija više se nikada neće ponoviti. Mislim da se čovječanstvo općenito treba fokusirati na sadašnjost i trenutak u kome jest.

NM: Životni moto?

ID: Životni moto nemam, ali da imam vjerovatno bi bio naglašen svakodnevnom životnom borbom i nekim drugačijim pogledom na društvo od onoga kojeg kolektivitet nameće i očekuje od pojedinca.

NM: Postoji li nešto zbog čega ste jako ponosni na sebe?

ID: Ponosan sam na to što u ovoj društvenoj vjetrometini nisam naučio mrziti, pa i u onome najgorem tražim i pronalazim ono dobro. Neki će kazati da je to prokletstvo, a za mene to predstavlja životnu radost.

You May Also Like