Kategorije
Kronika

Ivan Dodig i ‘Lice turizma’ dobitnici posebnog priznanja turističkih novinara Hrvatske

U zagrebačkom Novinarskom domu održana je dodjela godišnjih nagrada u organizaciji Zbora turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET Croatia).

Grand prix Marko Polo za 2018. dobili su novinarka Ashley Colburn, za opus filmova o Hrvatskoj i dizajner Boris Ljubičić, za prepoznatljiv turistički identitet Hrvatske dok je nagradu za najbolje ocijenjenu foto reportažu FIJET kongresa 2017. dobio Gilbert Menne.

Hercegovački turizmolog i turistički novinar, Ivan Dodig, dobitnik je posebnog priznanja za osobni doprinos afirmaciji putopisa i turističkog novinarstva. Također, posebno priznanje za promociju turizma dobio je i za blog serijal “Lice turizma” kojemu je cilj kroz seriju intervjua s ključnim akterima turizma zapadnog Balkana analizirati trenutno stanje turističkog sektora u regiji.

Dodigu je nagradu uručio Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, a cilj nagrade je poticati turističke profesionalce da putopisne priče „koriste kao gotov proizvod“ za novi sadržaj za turističku ponudu i motiv dolaska gostiju.

Na dodjeli nagrada sudjelovao i glavni tajnik Mediteranske turističke Fondacije Andrew Agius Muscat te turistički novinari iz Belgije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Malte, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Tunisa i Turske, na čelu s predsjednikom Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca, Tijanijem Haddadom.

Uoči dodjele nagrada, dr. sc. Damir Krešić, ravnatelj Instituta za turizam, održao je predavanje na temu „Primjena digitalnih tehnologija u turizmu“.

Dodjela nagrada održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Zagreba i Instituta za turizam Zagreb.

HND/Običan Radio

%d blogeri kao ovaj: