Dodig za Večernji: Nadam se ulaganjima u infrastrukturu i donošenju povoljne legislative za turizam

Kolega Marijan Sivrić, priredio je za Večernji list prilog povodom priznanja koje sam dobio koncem prošle godine. Što sam kazao za Večernjak čitajte u nastavku.

Poseban značaj za mene imaju priznanja i nagrade koje dolaze od kolega i struke. Motiviraju me da idem naprijed i na jedinstven način promoviram bh. i hrvatski turizam, a posebno hercegovačku regiju kao izniman turistički potencijal. Naglašavam važnost i značaj autentične komunikacije u turizmu. Kroz svoj rad uvijek se trudim promicati i poticati na dijalog, dijeljenje znanja i suradnju između znanosti i struke, kreatora politika i turističkih profesionalaca.

Mislim da tehnološke promjene ne utječu negativno na čimbenike turizma u području promocije i turističkog proizvoda, nego pomažu njihovu razvoju. Ključ svega je cjeloživotno obrazovanje i ostati konkurentan te razvijati vještine i znanja. Digitalna era ne mora biti nužno negativna ako suvremene informacijsko-komunikacijske tehnologije koristimo kao alate u komuniciranju s određenim javnostima. U vremenu multimedijskog okruženja turističko novinarstvo ima specifične zadatke kao što su: pružanje poveznice između turističkog sektora i opće publike, objektivno informiranje u sektoru turizma te analiziranje uvjeta koji su potrebni za razvoj turizma.

Budući da živim u Međugorju koje je ključna točka turizma na našim prostorima, imao sam prigodu kroz praksu se uvjeriti u onu svakodnevnu problematiku mjesta u koje dolaze turisti. Iskreno se nadam da će biti više ulaganja u infrastrukturu i da će se donijeti potrebna legislativa koja će znatno poboljšati poslovnu klimu u turističkom sektoru.

You May Also Like