Turistički novinari pozvani da potaknu sugrađane na odgovorno ponašanje u vrijeme pandemije

Predsjednik Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET) i bivši ministar turizma Tunisa Tijani Haddad u svome obraćanju apelirao je na turističke novinare da sudjeluju u podizanju svijesti kako bi potaknuli sugrađane na odgovorno ponašanje u vrijeme pandemije.

Molim naše članove, a osobito članove čije zemlje prolaze kroz mračne trenutke gubeći velik broj sugrađana, prijatelja i najmilijih da sudjeluju sa svojim medijima u kampanji podizanja svijesti kako bi potaknuli pozitivno ponašanje svojih sugrađana prema ovoj pandemiji i pomogli jedni drugima da minimiziraju gubitak ljudskih života – kazao je Haddad.

– U vremenu kada ne možemo predvidjeti ono što dolazi u ovoj tragediji, ne možemo planirati buduće aktivnosti naše organizacije. Međutim, svi mi moramo biti spremni za sudjelovanje međunarodnoj kampanji oporavka ekonomija, kako državne, tako i globalne. Sektor turizma je najteže pogođen. Moramo se što prije uključiti i podržati sve kampanje i inicijative, na državnoj i međunarodnoj razini, za oporavak i povratak na međunarodnu scenu. FIJET ima način, a vi patriotizam i kompetentnost – zaključio je.

%d blogeri kao ovaj: