Kategorije
Kronika

Code Hub: Moja nova mostarska baza

Potreba prostora i rada u digitalnom okruženju izazovi su suvremenih kreativaca i profesionalaca. Način rada i okruženje izravno utječu na produktivnost i efikasnost u poslu.

Coworking predstavlja rad u uredu ili posebno namještenom radnom prostoru kojeg dijeli više nezavisnih pojedinaca ili timova, to znači da ako radite sami ne morate fizički nužno biti sami.

Ovaj model rada koriste poduzetnici, freelanceri, startup timovi, manje firme ili timovi većih korporacija koji rade na daljinu. Ono što je dobro u coworkingu je da ćete uvijek pronaći neku podršku jer su šanse da je neko već prošao kroz neke teške periode velike i na taj način možete dobiti dobre savjete, smjernice i ideje od drugih ljudi koji iza sebe imaju više iskustva. A nakon određenog vremena ćete i vi sami steći to iskustvo i isto ga tako dijeliti sa nekim novim coworkerom. Na taj način se takozvani krug podrške nastavlja. Također, mnoge kompanije kao što su Uber, Instagram, Facebook, Spotify i sl. su svoj put započele u sličnim prostorima. (InfoStudHub)

– Kako sam uključen u niz različitih projekata, ponajviše iz turizma i obrazovanja, potreban mi je prostor u kojemu se mogu koncentrirati na aktualne zadatke i procese koje treba razvijati i realizirati. Budući da nam je Mostar administrativno središte, u kojemu su smještene institucije, odabrao sam coworking prostor Code Hub u Mostaru koji se nalazi u samom središtu grada.

Code Hub Mostar otvoren je 2018. godine, a iza ideje i realizacije stoji ekipa Tehnološkog parka Intera. Korisnicima pruža suvremen prostor, opremljen po svjetskim standardima, gdje su korisnici okruženi motivirajućom i ugodnom atmosferom, koja se pokazala produktivnom u svakodnenom radu.

Bilo da je riječ o pojedincima ili timovima s poslovnim idejama, startupima, IT poduzećima i stručnjacima, studentima/icama, freelancerima, turistima i putnicima kojima je potreban prostor za rad ili potreba za mentorskom podrškom, svi mogu postati dijelom coworking zajednice.

Prostor, smješten u samom središtu grada (zgrada Ledara, Kardinala Stepinca bb ) obuhvaća površinu veću od 130 kvadratnih metara. Korištenje prostora je besplatno, zahvaljujući projektu 2CODE sufinanciranom sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. Osim radnih jedinica, korisnici imaju mogućnost korištenja sale za sastanke, sala za razgovore i pozive, kuhinju i kutak za opuštanje, a također imaju pristup networking događajima i savjetima stručnjaka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Dodig (@ivdodig) on

 

%d blogeri kao ovaj: