Izazovi hodočašća i religijskog turizma u post-pandemijskom svijetu

Međunarodni znanstveni simpozij “Izazovi hodočašća i religijskog turizma u post-pandemijskom svijetu”, održan je 5.-7. studenoga 2021. u Međugorju.

Pozvane predavače predvodio je dr. sc. Vitor Ambrósio (Estoril Higher Institute for Tourism and Hotel Studies, Portugal), jedan od vodećih europskih istraživača u području religijskog turizma i hodočašća.

Na skupu su sudjelovali znanstvenici iz Portugala, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i stručnjaci iz različitih religijskih tradicija koji su dali prikaze hodočasničkih iskustava.

Zadovoljstvo i čast mi je bilo tajnikom Organizacijskog odbora jednog značajnog simpozija na temu hodočašća i religijskog turizma, te što sam imao mogućnost, zajedno s kolegom Josipom Čilićem, izlagati rad na temu “Razvoj Međugorja kao destinacije hodočašća”.

U sklopu Simpozij održan je okrugli stol pod nazivom “Turizam u BiH – kako planirati razvitak u (post)pandemijskom svijetu” s ciljem jačanja strukturnog dijaloga u koji uključuje i akademsku zajednicu i ostale ključne sugovornike iz gospodarskog i civilnog dijela društva koji se bave razvojnim perspektivama turizma u (post)pandemijskom svijetu.

You May Also Like